2023-12-20

Tekirdağ NKÜ Rektörlük Binasında Yangın ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük binasında 23.11.2023 tarihinde habersiz yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Üniversitemiz Rektörü Afet ve Acil Durum Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Afet ve Acil Durum Komisyon Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN ile Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA’nın da yer aldığı tatbikat; Afet ve Acil Durum Komisyon Koordinatörü ve İş Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ’nin koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Acil Durum Ekiplerinde görevli personel, çalışanlar ve ziyaretçilerin katıldığı tatbikatta, yangın alarmıyla birlikte koruma ekip üyelerinin ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü öğrencilerinin yönlendirmesiyle tahliye planına uygun ve hızlı bir şekilde bina boşaltılarak Afet ve Acil Durum Toplanma yerinde toplanıldı. Söndürme ekibi tarafından tatbikat gereği çıkan yangın söndürülürken, kurtarma ekip üyeleri binadaki yaralı personeli kurtardılar.

İlk yardım ekibindeki üyelerin yaralıya müdahalesiyle son bulan tatbikat sonrası geçmiş olsun konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, senaryo gereği bu gibi acil durumları gerçekten yaşamamak için herkesin daha dikkatli olmasının ve gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasının önemine vurgu yaptı.